Mijn eerste affiliate website

Het is ondertussen al 9 jaar geleden (2010) dat ik begon met affiliate marketing. Vele Sales en leads verder kijk ik terug op mijn eerste affiliate website.

affiliate marketing

Eerste Affiliate website

Iedere affiliate start wel onervaren. Er is vaak geen instant succes zoals soms getoond word. Je eerste websites zijn vooral om te oefenen, om beter te worden en te snappen hoe het werkt.

Voor mij was mijn eerste website “Eenstofzuiger.nl”.

Eenstofzuiger.nl was gemaakt om stofzuigers van Bol.com promoten (zonder succes). Waarom stofzuigers? Waarom specifiek stofzuigers weet ik niet meer maar mijn zoon is er in ieder geval nu wel fan van.

Het idee was deze site uit te breiden naar andere thema’s zoals ventilators, airco’s en andere huishoudelijk apparaten.

Eerste affiliate website

eenStofzuiger.nl

De website eenstofzuiger.nl is denk maar 1 jaar online geweest en heeft in totaal niet meer dan 1 sale per maand gemaakt. Verder was de website totaal niet onderhoudsvriendelijk en de code was een rommeltje. Er zat dus geen CMS zoals WordPress achter.

Zelf was ik nog maar een beginnend webdesigner (2de jaar van MBO opleiding interactief vormgeven). Wel heeft het maken van deze naar mijn mening slechte affiliate websites mij veel geleerd over zowel affiliate marketing als webdesign. Het was een goede manier om te oefenen in het maken van websites.

Belangrijke leerpunten zijn:

  1. Denk lange termijn, houd je website dus onderhoudsvriendelijk
  2. Zorg dat updates zoveel mogelijk (half)geautomatiseerd zijn doormiddel van o.a. affiliate feeds
  3. Maak gebruik van bestaande tools en thema’s in plaats van alles zelf willen maken.

Het plan is om deze website nog eens opnieuw te bouwen onder een andere domeinnaam. Ditmaal met alle kennis die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd op het gebied van online marketing en user experience.

Na “eenstofzuiger.nl” ben ik gestart met een ander soort model sites waar ik daadwerkelijk succesvol mee ben geworden. Hier zal ik binnenkort meer over schrijven.

Update 17-4-2019

Eerste ontwerpen van nieuwe site zijn gemaakt en zijn inmiddels als template beschikbaar binnen het affiliate CMS Stellia.

Met Stellia.nl kan je eenvoudig en snel affiliate webshops openen. Oké, nu zal je denken, wat is affiliate? Nou dat is een moeilijk woord voor geld verdienen op het internet door bijvoorbeeld CoolBlue.nl, Expert.nl, Decathlon.nl en duizenden andere adverteerders te promoten.

Naar Stellia.nl

Stellia is dus een Affiliate CMS waarbinnen je eenvoudig websites kunt beheren. Binnen Stellia kun je zonder technische kennis aan de slag met affiliate marketing.

Tim van Iersel
Tim van Iersel
Creatief developer
Eigenaar van Websitescanner - Creatief developer met veel kennis op het gebied van webdevelopment, zoekmachine optimalisatie (SEO) en affiliate marketing.


0 reacties op “Mijn eerste affiliate website”

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Even bellen?